Kahramanmaraş’ta
kültürel değerlerin bir ögesi de yemek ve tatlılardır. Kış
için tarhana, bulgur, yarma, nişasta hazırlanır ve biber,
patlıcan, kabak, bamya ve fasulye gibi yiyecekler kurutularak
saklanır.
Tarhana,
eşkili çorba, yarmalı mercimekli çorba, yoğurtlu yarmalı çorba, Maraş paçası gibi çorbalar; simit köftesi, içli köfte,
sömelek köfte, suluyağlı köfte, eşkili köfte, yoğurtlu köfte,
yavan köfte, ekşili aya köftesi gibi köfte çeşitleri; keşk aşı
(yarma aşı) Maraş pilavı, tavuklu pilav, acem pilavı,
domatesli pilav, yarma pilavı,peynirli ve çökelekli börek,
bayram çöreği gibi pilav ve börekler yöreye özgü yemeklerdir.
Tatlı
olarak ünlü Maraş dondurmasını unutmamak gerekir. Fıstık
ezmesi, un sucuğu, pestil sucuğu, hapısa yörenin bilinen diğer
tatlılarıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder