5 Mayıs 2014 Pazartesi

MEŞHUR KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI


Kahramanmaraş dondurmasını duymayan var mı? Peki ya tatmayan? Eğer hala Maraş dondurması yemediyseniz dünyanın en güzel lezzetlerinden birininden mahrum kaldığınızı bilmelisiniz.






Kahramanmaraş dövme dondurması Maraşlı Osman Ağanın, cinsel gücü artırıcı olarak bilinen yabani orkideyi (salep) yaparken tesadüfen keşfettiği tatlıdır. Sahlepli karsambaç olarak başlayan tatlı, üç kuşak sonra Maraş dondurması olarak tanınmaya başlamıştır. Kahraman Maraş dondurmasının en önemli özelliklerinden biri, keçi sütünden yapılmasıdır.


Yapılışı:

Ahır dağının eteklerinden beslenen keçilerin sütü önce bir eksper tarafından kontrol edilir. 90°C sıcaklıkta ısıtılan sütler, mikro organizmalardan arındırılır. Daha sonra bu süte önce Ahır dağından toplanan sahlepe şeker katılır. İyice karıştırılan bu karışım, 6-8 saat dinlendikten sonra -6°C derecede soğutulduktan sonra tüketime sunulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder